10 maart 2021

Sectorale werkgroep thuishulp en thuiszorg

Inschrijvingen

Date: 
10 maart 2021
/
Sectorale werkgroep thuishulp en thuiszorg

BRUXEO nodigt u uit in het kader van haar So-Divercity project om aan een werkgroep over diversiteitsmanagement en inclusie in de thuishulp- en thuiszorgsector deel te nemen.

Hoe kunnen we inclusie onder het personeel bevorderen, zodat iedereen zich gewaardeerd, welkom, geïntegreerd en opgenomen voelt, met respect voor individuele verschillen ? Hoe reageren wij op discriminerende eisen van begunstigden ? Wat is neutrale werving ? Hoe kunnen genderstereotypen worden bestreden ? Hoe communiceert u op een inclusieve manier ? Dit zijn allemaal vragen die wij zullen trachten te ontrafelen om tot concrete aanbevelingen te komen.

Het doel is u onder meer informeren en opleiden over het wettelijk kader om u ideeën en oplossingen te geven over concrete gevallen, evenals instrumenten om een diversiteit- en inclusiteitsbeleid te ontwikkelen dat in overeenstemming is met de waarden van uw instelling. Het doel is ook ervaringen uit te wisselen onder vakgenoten en te netwerken op dit gebied.

De eerste bijeenkomst zal een gelegenheid zijn om het juridische kader voor non-discriminatie te bepalen, het project te presenteren en de onderwerpen te bespreken die u tijdens de volgende bijeenkomsten zult willen onderzoeken. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om dynamisch te zijn en interactiviteit te bevorderen.

Deze werkgroep zal 10 tot 15 instellingen bijeenbrengen en zal worden gestructureerd rond 5 bijeenkomsten (ochtenden), met een tussenperiode van ongeveer 2 maanden. Vergaderingen worden online of persoonlijk gehouden. De aanwezigheid van een externe expert tijdens de vergaderingen zal u in staat stellen aan uw verzoeken en behoeften te voldoen.

Praktische informatie

WANNEER ? De eerste bijeenkomst gaat door op woensdag 10 maart 2021, van 9u tot 12u.

DOELGROEP ? Directeurs·rices, RH verantwoordelijken, ploegverantwoordelijken van de thuishulp- en thuiszorgsector (social-profit sector).

GRATIS DEELNAME = VERPLICHTE VOORAFGAANDE REGISTRATIE (tot 03/03/2021)

WAAR ? On-line via Zoom.

TAAL ? De seminarie zal worden gehouden in de meerderheidstaal van de deelnemers (FR), maar iedereen kan zich in zijn eigen taal uitdrukken. Het geschreven materiaal zal tweetalig zijn.

Bruxeo wil dit evenement toegankelijk maken voor iedereen. Indien u een specifieke regeling nodig hebt, laat het ons dan weten bij uw inschrijving. We zullen voor zover mogelijk aan uw verzoeken tegemoetkomen.

Région