29 april 2020

Actiris lanceert twee nieuwe diversiteitsplannen

Logo Actiris

Tot nu toe was u vertrouwd met het Global Diversity Plan van Actiris, dat u in staat stelt om een diversiteitsbeleid te voeren binnen uw bedrijf, met name op het gebied van rekrutering, personeelsbeheer, interne communicatie en externe positionering.

Het algemene plan vereist de vaststelling en uitvoering van ten minste 8 nieuwe acties. De financiële steun is beperkt tot een medefinanciering van 50% van de totale kosten (met een vast plafond van € 10.000).

Om beter in te spelen op de behoeften en de realiteit van social-profit ondernemingen heeft BRUXEO actief deelgenomen aan de hervorming van de instrumenten voor de bevordering van de diversiteit en de strijd tegen discriminatie. Na rijke onderhandelingen heeft het werk geleid tot de creatie van twee nieuwe diversiteitsplannen die het mogelijk maken om de diversiteitsdiensten van Actiris flexibeler, complementair en verfijnder te maken zodat meer bedrijven de diversiteit op de werkvloer kunnen versterken :

  • Het Diversiteit Mini-Plan, dat u reeds toelaat om enkele acties op te zetten die aangepast zijn aan uw bedrijf, met de steun van een maximale financiering van 5.000 €.
  • Het Thematisch Plan dat u in staat stelt om een bepaald thema met betrekking tot diversiteit binnen uw bedrijf te verdiepen door middel van de implementatie van minimaal 4 nieuwe acties. Dit plan vereist dat u vooraf een globaal diversiteitsplan hebt opgesteld. U profiteert van een medefinanciering van 50% van de totale kosten (met een maximum van 10.000 €).

Aan het einde van een globaal of thematisch diversiteitsplan kunt u het diversiteitslabel verkrijgen dat de erkenning van uw prestaties markeert. Meer informatie op de Actiris-website.

Via het So-Divercity-project werkt BRUXEO actief samen met de diversiteitsdiensten van Actiris. BRUXEO biedt u individuele ondersteuning op maat, maar ook collectieve sectorale ondersteuning, om u te helpen een actieplan te ontwikkelen voor een meer inclusieve organisatie en tegelijkertijd te voldoen aan uw specifieke behoeften. Meer informatie over onze diversiteitsdiensten vindt u hier.