So-Diversity, a perspective for creativity and social opportunity!

In Brussel is de diversiteit in de tewerkstelling nog steeds te laag, zelfs in de social profit-sector. Er moet dus iets gebeuren! Maar waar te beginnen? Met wie? Hoe aan de verplichtingen te voldoen en kansen te ontwikkelen?

De dienst So-Divercity van BRUXEO heeft als doel de diversiteit te bevorderen en alle vormen van discriminatie bij het dagelijkse beheer van Brusselse social profit-ondernemingen te bestrijden, zowel in termen van toegang tot werk, de professionele ontwikkeling van werknemers of de toegankelijkheid en aanpasbaarheid van diensten voor alle gebruikers. Onder diversiteit wordt vaak geslacht, leeftijd, afkomst en handicap verstaan, maar in werkelijkheid zijn er meer dan 20 criteria die door de Belgische wet worden beschermd.

So-Divercity biedt een reeks diensten aan die u hieronder kunt vinden. Deze zijn voornamelijk bestemd voor verantwoordelijken (directeurs, HR, team) in social profit-ondernemingen.

Bovendien hebben we een hele reeks praktische en gevarieerde hulpmiddelen samengesteld op het gebied van communicatie, HR, juridische omkadering, sensibilisering, ... die u onder "Nuttige tools en links" kunt vinden. Opleidingsmodules rond deze thema's worden uitgewerkt, op basis van de in de praktijk geïdentificeerde behoeften en verwachtingen.

Agenda thematische seminaries

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de steun en medewerking van   

 

Onze diensten

Onze actualiteiten