Diversity, a perspective for creativity and social opportunity!

In Brussel is de diversiteit in de tewerkstelling nog steeds te laag, zelfs in de socialprofitsector. Er moet dus iets gebeuren! Maar waar te beginnen? Met wie? Hoe aan de verplichtingen te voldoen en kansen te ontwikkelen?

In samenwerking met de coöperatie Cera en Actiris lanceert BRUXEO een nieuw project met als doel de diversiteit te bevorderen en alle vormen van discriminatie bij het dagelijkse beheer van Brusselse (non-profit) socialprofitondernemingen te bestrijden, zowel in termen van toegang tot werk, de professionele ontwikkeling van werknemers of de toegankelijkheid en aanpasbaarheid van diensten voor alle gebruikers. Onder diversiteit wordt vaak geslacht, leeftijd, afkomst en handicap verstaan, maar in werkelijkheid zijn er  19 criteria die door de Belgische wet worden beschermd.

Het So-Divercity-project van BRUXEO biedt de hieronder op de pagina vermelde diensten aan.

Deze diensten zijn voornamelijk bestemd voor verantwoordelijken (directeurs, HR, team) in socialprofitondernemingen. Daarnaast creëert BRUXEO ook praktische en gevarieerde tools voor communicatie, HR, juridische omkadering, sensibilisering. Ten slotte zal een opleidingsmodule rond dit thema worden uitgewerkt voor kaderleden en leidinggevenden, op basis van de in de praktijk geïdentificeerde behoeften en verwachtingen. Al deze acties zullen het mogelijk maken om discriminatie op een concrete manier te bestrijden en om de diversiteit binnen socialprofit- (non-profit) ondernemingen te stimuleren!

Als ook u wilt profiteren van onze diensten of wilt samenwerken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

 Met de steun en medewerking van 

    

Onze diensten

Onze actualiteiten