CEASE Netwerk : de ondernemingen verzetten zich tegen huiselijk geweld !

In België, meer dan 1 vrouw op 3 zal tijdens zijn leven slachtoffer van partnergeweld worden. Dit  kwaad betekent menselijke maar ook financiële kosten in termen van sociale bescherming, medisch-juridische ondersteuning en verlies van productiviteit voor bedrijven. Hoewel dit geweld in een privéomgeving plaatsvindt, heeft het grote gevolgen op alle aspecten van het leven, vooral op het werk. Overwegend dat de werkomgeving een plaats van stabiliteit en ondersteuning voor de slachtoffers moet zijn, biedt POUR LA SOLIDARITÉ - PLS bedrijven de mogelijkheid om dit innovatieve thema in het kader van hun MVO-beleid te plaatsen.

Als onderdeel van het Europese CEASE-project wordt het eerste Europese netwerk van bedrijven opgezet die tegen huiselijk geweld strijdt !

Tot op heden hebben meer dan vijftien organisaties in Europa zich aangesloten bij dit netwerk, waarvan de Belgische ondernemingen SMart en ENGIE, en de Franse ondernemingen Kering Foundation, L’Oréal, BNP Paribas, SNCF, Carrefour, Korian et ELLE Fondation.