15 oktober 2020

Co-Solving Workshop So-Divercity

Inschrijvingen

Date: 
15 oktober 2020
/
Co-Solving Workshop So-Divercity

U beheert een team in een social-profit onderneming dat wordt gekenmerkt door zijn diversiteit. Diversiteit in de zin van leeftijd, geslacht, afkomst, religieus geloof, seksuele geaardheid, handicap enz. U observeert de rijkdom van deze diversiteit, maar ook de complexiteit ervan. Er zijn situaties tegen waarin u niet altijd weet hoe u moet reageren.

Een werknemer gaat na een ongeval/ziekte weer aan het werk met een handicap, hoe kan hij/zij het beste worden gereïntegreerd?

Ik heb een intergenerationeel conflict tussen meerdere medewerkers, hoe kan ik het wederzijds respect binnen mijn team bevorderen?

Mijn medewerkers worden geconfronteerd met discriminerende eisen van onze begunstigden, hoe reageren we?

Sommige werknemers doen specifieke verzoeken (vakantie, pauzes, werkkleding, eten, etc.) in verband met hun religieuze overtuiging, wat moet ik accepteren?

De co-solving workshop biedt u de kans om professionele concrete gevallen, in verband met diversiteit en inclusie in uw instelling, in de groep te brengen. Het doel is de intelligentie van de groep te gebruiken om actiepistes te bedenken. U zal uw reflexie verbreden en gebruik maken van ervaringsdeling van andere deelnemers.

De workshop zal praktisch, interactief en participatief zijn. Enkele diversiteitsdeskundigen zullen zich bij ons aansluiten en deelnemen aan de gezamenlijke gedachtewisseling.

De workshop zal in het Frans gegeven worden, elke deelnemer mag in zijn eigen taal het woord nemen.

Praktische informatie

WANNEER? De workshop vindt plaats op donderdag 15 oktober 2020 vanaf 8u45 tot 12u30 met een broodjeslunch inbegrepen.

DOELPUBLIEK ? Directeurs, HR verantwoordelijken, team managers van social-profit sector

DEELNAME IS GRATIS - INSCHRIJVING IS VEREIST (tot 14/10/2020)

WAAR ? Hostel Jacques Brel (Delvauxzaal), Zavelput 30, 1000 Brussel.

Bruxeo wil haar evenementen toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Gelieve ons bij uw inschrijving te laten weten of u een specifieke accommodatie nodig heeft. Wij zullen ons best doen om zo goed mogelijk op uw verzoek te reageren.

 

Diversity, a perspective for creativity and social opportunit

 

 

Region