17 oktober 2024

Diversity Works II

Inschrijvingen

Date: 
17 oktober 2024
/
Diversity Works II

Diversiteit en werkgelegenheid in de Brusselse social-profitsector

In Brussel is de diversiteit op de arbeidsmarkt nog steeds te laag, ook in de social profit sector. Ondanks de aandacht die de laatste jaren aan deze essentiële thema's werd besteed, wordt het wettelijke kader inzake discriminatie niet altijd gerespecteerd. Individuele kenmerken zoals geslacht, afkomst, leeftijd, handicap, enz. zijn soms nog steeds nadelig voor carrièrepaden. Bovendien weten non-profitorganisaties die een inclusieve werkomgeving voor hun teams willen opbouwen niet altijd waar ze moeten beginnen.

3-daagse opleiding en/of ondersteuning op maat

Tegen deze achtergrond organiseert het DiversityWorks-project voor de tweede keer dit jaar een ondersteuningspakket voor 5 Brusselse organisaties. De ondersteunde organisaties krijgen tools aangereikt die ze kunnen gebruiken om een diversiteits- en inclusiebeleid op maat van hun werkomgeving te implementeren.

De driedaagse training "Be Diverse, Act Inclusive" zal ingaan op verschillende waarbij een D&I- diagnose wordt gesteld van uw organisatie, een eerste actieplan wordt ontwikkeld en basisprincipes van diversiteit en inclusie worden geïntroduceerd :

 • wettelijk kader en beschermde criteria
 • sleutelconcepten
 • inleiding tot onbewuste vooroordelen
 • basisprincipes van objectieve en inclusieve rekrutering

Daarnaast kunnen de geselecteerde organisaties ook genieten van individuele begeleiding op maat waarbij twee bezoeken van een Diversiteits- en Inclusieadviseur worden ingepland ter plekke bij uw organisatie waarbij een gepersonaliseerde follow-up van de diagnose en het actieplan.

Inschrijving

We hebben de capaciteit om enkele vzw's binnen het non-profit akkoord te ondersteunen. Om gebruik te maken van deze mogelijkheid, kunt u zich inschrijven via de onderstaande link. Vermeld in het inschrijvingsformulier indien u enkel de opleiding wilt volgen en/of de individuele begeleiding wenst.

Registreer je voor vrijdag 27 september 2024 om 17.00 uur. De geselecteerde organisaties worden ten laatste op 4 oktober 2024 per e-mail op de hoogte gebracht.

Praktische info  

 • WANNEER?
  • De 3-daagse training "Be Diverse, Act Inclusive" wordt gehouden op 17 en29 oktober en 5 november van 9h30 tot 16h30 inclusief lunch.
  • De data voor de begeleiding op maat worden samen met de met de diversiteits- en inclusieadviseur ingepland tussen de maanden oktober en december.
 • DOELPUBLIEK?  Directies, coördinatoren, HR-verantwoordelijken, teamverantwoordelijken binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
 • KOST? Gratis maar verplichte inschrijving. 
 • WAAR? De opleiding vindt plaats BRUXEO - Handelskaai 48 b3a, 1000 Brussel.
 • TAAL? Frans met Nederlandse ondersteuning indien gewenst. Laat gerust weten in uw inschrijvingsformulier indien u ondersteuning wenst. Iedereen is uiteraard vrij om zich uit te drukken in zijn eigen taal (Nederlands of Frans).
Bij BRUXEO willen we onze evenementen zo toegankelijk mogelijk maken. Als u een specifieke aanpassing nodig heeft, kunt u dit aangeven bij de registratie. Wij zullen ons best doen om zo goed mogelijk aan uw verzoek te voldoen.
Annuleren