24 september 2024

Intersectoriële werkgroep diversiteit en inclusie

Inschrijvingen

Date: 
24 september 2024
/
Intersectoriële werkgroep diversiteit en inclusie

BRUXEO nodigt u uit om deel te nemen aan een intersectoriële werkgroep rond het beheer van diversiteit en inclusie 

Deze werkgroep gaat in op kwesties rond diversiteit en inclusie vanuit een HR-perspectief, waarbij alle beschermde criteria worden meegenomen (afkomst, leeftijd, geslacht, gezondheidstoestand, gezinsverantwoordelijkheden, enz.). In de werkgroep reflecteren we over diversiteit en inclusie binnen teams en niet over de diversiteit en inclusie van de begunstigden van de organisatie. 

Doelstellingen

Het doel van de werkgroep is onder andere om u bij te scholen betreffende het juridisch kader, te reflecteren over uitdagingen van diversiteit en inclusie en actie te ondernemen in concrete gevallen. Daarnaast worden hulpmiddelen aangeboden om een ​​diversiteits- en inclusiebeleid op te zetten in lijn met de waarden van uw organisatie. De werkgroep dient ook om ervaringen uit te wisselen onder collega's van verschillende sector en om te netwerken. De bijeenkomsten zijn erg interactief, met veel ruimte voor eigen inbreng.

Programma

Het programma wordt stapsgewijs opgebouwd, op basis van de geïdentificeerde uitdagingen en de wensen van de deelnemers. Afhankelijk van de thema’s kan externe expertise worden ingezet om te beantwoorden aan uw noden.

Vragen die we samen zullen ontrafelen om tot concrete aanbevelingen te komen: Wat zijn de wettelijke verplichtingen van de werkgever met betrekking tot non-discriminatie? Hoe kunnen we inclusie binnen het personeel bevorderen, zodat ieder individu zich gewaardeerd en welkom voelt, en tegelijkertijd het gevoel bevordert dat men tot het collectief hoort? Wat is neutrale rekrutering? Hoe communiceer je op een inclusieve manier? Hoe neem je een beslissing als je wordt geconfronteerd met een problematische professionele situatie die verband houdt met de thema’s diversiteit en inclusie?

Praktische informatie 

 • WANNEER? Het traject bevat vijf bijeenkomsten van 9h00 tot 12h30, gevolgd door een lunch. Het is nog mogelijk om aan te sluiten vanaf september: 
  • Donderdag 13 juni
  • Dinsdag 24 september
  • Dinsdag 22 oktober
  • Dinsdag 19 november
  • Donderdag 5 december
 • DOELPUBLIEK? Directies, coördinatoren, HR-verantwoordelijken, teamverantwoordelijken binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
 • KOST? Gratis
 • PLAATS? BRUXEO - Handelskaai 48/b3a, 1000 Brussel.
 • TAAL? Frans met Nederlandse ondersteuning indien gewenst. Laat dit weten in uw inschrijvingsformulier.
 • SELECTIE? De plaatsen zijn beperkt. Er zal prioriteit worden gegeven aan de organisaties die zijn erkend in het Non-profit Akkoord. Wij bevestigen uw inschrijving. 
Bij BRUXEO willen we onze evenementen zo toegankelijk mogelijk maken. Als u een specifieke aanpassing nodig heeft, kunt u dit aangeven bij registratie. Wij zullen ons best doen om zo goed mogelijk aan uw verzoek te voldoen.
Annuleren