12 februari 2020

Sectorale werkgroep voor de culturele sector van Brussel

Inschrijvingen

Date: 
12 februari 2020
/
Sectorale werkgroep voor de culturele sector van Brussel

BRUXEO, als onderdeel van het So-Divercity-project, en HET UNITED STAGE-label nodigen u uit om deel te nemen aan een werkgroep voor diversiteitsmanagement en inclusie binnen culturele verenigingen.

Hoe kunnen mensen met verschillende socio-culturele achtergronden en soms in situaties met grote kwetsbaarheid in de beste omstandigheden worden opgevangen? Hoe aan de programmering werken om de aanwezigheid van dit publiek te versterken? Hoe kan het HR-beleid ook deze eis van diversiteit weerspiegelen? Zo veel vragen zullen wij proberen om dit jaar te ontwarren en zullen met concrete aanbevelingen op de proppen komen.

Het doel is om u te informeren, onder andere over het juridische kader, om u ideeën te geven voor reflectie en oplossing over concrete gevallen evenals instrumenten om een diversiteits- en inclusiebeleid te implementeren dat in overeenstemming is met de waarden van uw instelling. De kwesties van de ontvangst van het publiek, de welwillendheid, de inclusie, het respect voor de grondrechten, evenals de kwesties van bijwoning, van programmering, en van personeelsbeleid zullen worden besproken.

Het doel is ook om tussen gelijken ervaring te delen, en op dit gebied te netwerken. Op de eerste bijeenkomst zullen we het project presenteren en ons op de onderwerpen richten die u in de volgende vergaderingen wilt verdiepen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

WANNEER ? De eerste vergadering zal op woensdag 11 december 2019 plaatsvinden - vanaf 9u00 tot 12u30.

DOELGROEP ? Directors, HR verantwoordelijken, ploegleiders van de culturele sector.

GRATIS DEELNAME = REGISTRATIE VEREIST (tot 30/11/2019)

WAAR ? Jeugdherberg Jacques Brel - Delvaux zaal. Zavelstraat, 30 - 1000 Brussel.

TAAL ? De seminarie zal in de meerderheidstaal van de deelnemers (FR) plaatsvinden, maar iedereen kan zijn eigen taal spreken. Geschreven materialen zullen tweetalig zijn.