8 oktober 2024

Seminarie - Gezinsverantwoordelijkheden

Inschrijvingen

Date: 
8 oktober 2024
/
Seminarie - Gezinsverantwoordelijkheden

Het project DiversityWorks biedt u vijf thematische seminaries aan. De seminaries staan ​​open voor iedereen die een diversiteits- en inclusiebeleid wil voeren op de werkvloer. 

Het vierde seminarie richt zich op het (relatief) nieuwe beschermde criterium 'gezinsverantwoordelijkheden'. 

Het criterium 'gezinsverantwoordelijkheid' heeft betrekking op “de situatie die ontstaat wanneer mensen verantwoordelijkheden hebben jegens afhankelijke kinderen of kinderen die bij hen wonen, familieleden hebben die een vorm van hulp of sociale, familiale of emotionele zorg nodig hebben".

Vaderschap, co-ouderschap en adoptie, die vroeger door de Genderwet werden beschouwd als geslachtsgerelateerde criteria, worden niet langer als afzonderlijke criteria beschouwd. Ze vallen nu onder het criterium van gezinsverantwoordelijkheden. Gezinsverantwoordelijkheden omvatten niet alleen de verplichtingen van ouders om voor hun kinderen te zorgen en het verlof dat daarmee gepaard gaat, maar ook elke vorm van zorg of steun aan gezinsleden die sociale, familiale of emotionele hulp nodig hebben. Dit criterium wordt dus ruim geïnterpreteerd.

Het doel is om mensen die verlof opnemen om deze verantwoordelijkheden op zich te nemen, te beschermen tegen elke vorm van discriminatie die verband houdt met deze zorg of ondersteuning. De soorten verlof in kwestie zijn gevarieerd en gelden zowel voor werknemers in de publieke sector als voor zelfstandigen en werknemers in de privésector. Ze omvatten geboorteverlof, adoptieverlof, ouderschapsverlof, zorgverlof, zorgverlof en flexibele werkregelingen.

Wil je meer weten over dit topic? Schrijf je in voor het seminarie!

Praktische informatie 

  • WANNEER? Het seminarie vindt plaats op dinsdag 8 oktober 2024.
  • HOE LAAT? Van 9.30 tot 13.00 gevolgd door een lunch. 
  • DOELGROEP? Management, coördinatie, HR-managers, teamleiders van de Brusselse non-profitssector.
  • KOSTPRIJS? Gratis maar voorafgaande registratie vereist.
  • PLAATS? BRUXEO - Handelskaai 48 b3a, 1000 Brussel.
  • TAAL? Het seminarie wordt gegeven in het Frans met Nederlandstalige ondersteuning indien gewenst. Geef gerust aan in het registratieformulier indien u Nederlandse ondersteuning wenst. Iedereen is uiteraard vrij om zich in de eigen taal (Frans of Nederlands) uit te drukken.
Bij BRUXEO willen we onze evenementen zo toegankelijk mogelijk maken. Als u een specifieke aanpassing nodig heeft, kunt u dit aangeven bij registratie. Wij zullen ons best doen om zo goed mogelijk aan uw verzoek te voldoen.
Annuleren