23 november 2022

Workshop “Objectieve en inclusieve aanwerving”

Inschrijvingen

Date: 
23 november 2022
/
Workshop “Objectieve en inclusieve aanwerving”

U wilt uw bedrijf inschrijven in een strategie die de diversiteit van uw personeelsbestand bevordert. Je realiseert je dat je onbewust vaak hetzelfde type profiel in dienst neemt. Je hebt problemen met het vinden van de juiste vaardigheden voor je vacante functies. Je vraagt ​​je af hoe je op de meest neutrale manier kunt werven. 

Bij werving is het risico groot om onbewust een reeks discriminatiemechanismen te activeren. Juridisch gezien kan dit op basis van de 19 criteria die door de Belgische wetgeving beschermd worden een probleem vormen. Bovendien kan het ook een impact hebben op de maatschappelijk verantwoordelijkheid van de onderneming en op de keuze om de meest competente persoon aan te nemen.

Deze workshop zal een theoretische uiteenzetting geven om de cognitieve mechanismen achter discriminatie te begrijpen. Om te vermijden dat talent over het hoofd wordt gezien, zullen ook concrete acties en tools voor neutrale aanwerving worden gedeeld.

Unieke inhoud gecreëerd door humaninsight die expertise in neurowetenschappen, cognitieve psychologie en diversiteitsmanagement combineert.

Pedagogische doelstellingen

  • De cognitieve vooroordelen te identificeren die een rol kunnen spelen in de verschillende stadia van de aanwerving
  • Leer hoe u inclusieve personeelsadvertenties schrijft
  • Instrumenten verwerven om het aanwervingsproces te ontdoen van vooroordelen
  • Uitwisseling van goede praktijken onder vakgenoten

Praktische informatie

WANNEER? De workshop zal doorgaan op woensdag 23 november 2022 van 9.00 u tot 12.30 u gevolgd door een aangeboden lunch.

DOELPUBLIEK? Directeurs, coördinatoren, HR-managers, teamverantwoordelijken uit de Brusselse socialprofitsector. 

LOCATIE? Jeugdherberg Jacques Brel, Zavelput 30 - 1000 Brussel, Delvauxzaal.

TAAL? De workshop wordt gegeven in het Frans met vertaling van de documentatie in het Nederlands. Iedereen mag zich uiteraard in zijn eigen taal (Frans of Nederlands) uitdrukken.

Gratis deelname

Inschrijving tot 9 november 2022

 

BRUXEO wil haar evenementen toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Gelieve ons bij uw inschrijving te laten weten of u specifieke aanpassingen nodig hebt. We zullen ons best doen om aan uw vraag tegemoet te komen voor zover dat mogelijk.

 

Logos.png

Media Folder: