11 september 2023

Workshop "Gendergelijkheid op het werk”

Inschrijvingen

Date: 
11 september 2023
/
Workshop "Gendergelijkheid op het werk”

Ondanks het toegenomen bewustzijn van gendergelijkheid in de samenleving in de afgelopen jaren, blijven genderongelijkheid en -discriminatie op de arbeidsmarkt bestaan en nemen deze zelfs toe.

In 2021 ontving het Instituut voor gendergelijkheid 16% meer meldingen van genderdiscriminatie dan het jaar daarvoor. De meeste van deze verslagen hebben betrekking op de werkgelegenheid.

De social profit sector wordt niet gespaard, integendeel. Ondanks het overwicht van vrouwen in de sector is het duidelijk dat vrouwen in managementfuncties en in raden van bestuur minder aanwezig zijn dan mannen, dat zij veel minder betaald worden (mannelijke werknemers van het Hulpcomité voor de social profit-sector - CP337 verdienen gemiddeld 19% meer dan vrouwen), dat zij vaker deeltijds werken, enz.

Uit studies blijkt dat bedrijven met genderdiversiteit in besluitvormingsorganen betere beslissingen nemen en dat de loonkloof kleiner wordt.

Het overwinnen van de structurele belemmeringen voor gendergelijkheid in ondernemingen is ook een kwestie van sociale rechtvaardigheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid waarin ieder individu een rol moet spelen.

Pedagogische doelstellingen

Deze workshop zal een theoretische uiteenzetting geven om ongelijkheid en seksisme in de arbeidswereld te begrijpen, evenals concrete instrumenten en acties om gendergelijkheid in uw organisatie te bereiken.

Deze workshop is aangepast aan uw behoeften en wordt geleid door im-pertinentes VZW, die gespecialiseerd is in het ondersteunen van organisaties die zich voor genderdiversiteit en/of seksuele voorlichting willen openstellen.

Praktische informatie

WANNEER? De workshop zal doorgaan op maandag 11 september van 9.00 u tot 16.30 u met een aangeboden lunch.

DOELPUBLIEK? Directeurs, coördinatoren, HR-managers, teamverantwoordelijken uit de Brusselse social profit-sector. 

LOCATIE? BRUXEO - Handelskaai 48, 1000 Brussel

TAAL? De workshop wordt gegeven in het Frans met vertaling van de documentatie in het Nederlands. Iedereen mag zich uiteraard in zijn eigen taal (Frans of Nederlands) uitdrukken.

Gratis deelname

Inschrijving tot 4 september 2023

BRUXEO wil dit evenementen toegankelijk maken voor iedereen. Indien u een specifieke regeling nodig heeft, laat het ons dan weten bij uw inschrijving. We zullen voor zover mogelijk aan uw verzoeken tegemoetkomen.

Logos.png

Media Folder: