14 november 2024

Seminarie - Polarisatie binnen teams

Inschrijvingen

Date: 
14 november 2024
/
Seminarie - Polarisatie binnen teams

Het project DiversityWorks biedt u vijf thematische seminaries aan. De seminaries staan ​​open voor iedereen die een diversiteits- en inclusiebeleid wil voeren op de werkvloer. 

Het vijfde seminarie gaat over polarisatie binnen teams op het werk en hoe hiermee om te gaan. 

Polarisatie is soms een omstreden concept: Is het per definitie nadelig? Of kunnen er ook voordelen aan vast hangen? Immers, binnen  een gezonde democratie dagen diverse en extreme meningen ook de status quo uit om sociale verandering mogelijk te maken. Maar wanneer polarisatie escaleert, kan het ernstige schade veroorzaken. Dit gebeurt vooral als het debat verandert in een 'wij versus zij'-mentaliteit. Er ontstaan dan kampen zoals bijvoorbeeld links tegen rechts, jong tegen oud, wit tegen zwart, etc. Hoewel deze verdeeldheid vaak niet zo binair of simpel voorgesteld kan worden, kan het moeilijker worden om harmonieus samen te leven, te leren en te werken naarmate de verdeeldheid intensifieert.

In deze seminarie zullen we ingaan op wat polarisatie is en hoe het tot stand komt en bieden we tools aan om potentiële escalatie tegen te gaan. 

Wil je meer weten over dit topic? Schrijf je in voor het seminarie!

Praktische informatie 

  • WANNEER? Het seminarie vindt plaats op donderdag 14 november 2024. [Opgelet: er vond een wijziging in datum plaats.]
  • HOE LAAT? Van 9u30 tot 13u00  gevolgd door een lunch.
  • DOELGROEP? Management, coördinatie, HR-managers, teamleiders van de Brusselse non-profitssector.
  • KOSTPRIJS? Gratis maar voorafgaande registratie vereist.
  • PLAATS? BRUXEO - Handelskaai 48 b3a, 1000 Brussel.
  • TAAL? Het seminarie wordt gegeven in het Nederlands met Franstalige ondersteuning indien gewenst. Geef gerust aan in het registratieformulier indien u Franstalige ondersteuning wenst. Iedereen is uiteraard vrij om zich in zijn eigen taal (Frans of Nederlands) uit te drukken.

Bij BRUXEO willen we onze evenementen zo toegankelijk mogelijk maken. Als u een specifieke aanpassing nodig heeft, kunt u dit aangeven bij registratie. Wij zullen ons best doen om zo goed mogelijk aan uw verzoek te voldoen.

Annuleren