7 december 2021

Workshop Inclusief leiderschap

Inschrijvingen

Date: 
7 december 2021
/
Workshop Inclusief leiderschap

Geconfronteerd met een steeds diversere personeelsbestand op de arbeidsmarkt en de noodzaak om rekening te houden met de specifieke behoeften van de gebruikers, moeten social profit ondernemingen proactief omgaan met diversiteit door een werkomgeving te bieden waar verschillen worden gewaardeerd en waar iedereen zich vrij voelt om zichzelf te zijn.

De ontwikkeling van inclusief leiderschap bevordert het gevoel erbij te horen en waardeert uniciteit. Het is een essentiële stap om de volledige rijkdom van individuen naar buiten te brengen in een klimaat van inclusie en samenleven.

Daartoe is het nodig de groepsdynamiek en de concepten te begrijpen die daarbij een rol spelen (voorrechten, macht, vooroordelen, intersectionaliteit), en de mechanismen van uitsluiting (micro-agressies) en insluiting te kunnen identificeren om beter te kunnen ingrijpen.

Pedagogische doelstellingen

Het doel van deze workshop is om de deelnemers instrumenten aan te reiken die ze in hun leiderschapspraktijk kunnen gebruiken om die inclusiever te maken - en tegelijk ruimte te bieden voor reflectie over hun eigen ervaringen.

Met deze workshop zullen de deelnemers in staat zijn om

  • Nadenken over hoe zij diversiteit en inclusie zien en begrijpen ;
  • Begrijpen wat intersectionaliteit is en hoe zij dit kunnen integreren in hun leiderschap en werk in het algemeen ;
  • Zich toegerust voelen om inclusief leiderschap uit te oefenen met concrete instrumenten voor individuele en collectieve actie ;
  • Een ruimte hebben om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

De workshop zal interactief en participatief zijn om de betrokkenheid van de deelnemers te maximaliseren en co-learning te bevorderen.

Deze zal worden begeleid door Juliette Sanchez-Lambert, consultant, trainer en facilitator. Haar expertisegebieden zijn gendergelijkheid, LGBTQIA+-rechten, diversiteit en inclusie, en preventie van gendergerelateerd geweld.  

Praktische informatie

WANNEER ? De workshop vindt plaats op dinsdag 7 december 2021 van 9u00 tot 12u30.

DOELPUBLIEK ? Directeurs·rices, coördinatoren, HR-verantwoordelijken, teammanagers van de Brusselse social profit sector.

WAAR ? jeugdherberg Jacques Brel, Zavelstraat 30 - 1000 Brussel, Plat Pays -zaal.

TAAL ? De workshop zal in het Frans worden gegeven met vertaling van materialen in het Nederlands. Ieder mens is natuurlijk vrij om zichzelf in zijn of haar eigen taal uit te drukken.

DEELNAME IS GRATIS = INSCHRIJVING IS VEREIST (tot 01/12/2021)

Bruxeo wil dit evenement toegankelijk maken voor iedereen. Indien u een specifieke regeling nodig hebt, laat het ons dan weten bij uw inschrijving. We zullen voor zover mogelijk aan uw verzoeken tegemoetkomen.