21 september 2020

"Inclusieve communicatie" workshop

Inschrijvingen

Date: 
21 september 2020
/
"Inclusieve communicatie" workshop

« L’écriture inclusive constitue un ancrage éthique fort sur les questions d’égalité. Elle met au jour les processus ordinaires d’invisibilisation des femmes et renforce leur place au sein d’une organisation. En ce sens, elle met puissamment au travail l’organisation qui l’adopte ! » - "Le langage inclusif : pourquoi, comment", Eliane Viennot. Postface de Raphaël Haddad et Chloé Sebagh.


Taal is niet anekdotisch in de strijd tegen discriminatie. Het weerspiegelt de maatschappij, haar manier van denken over de wereld, sociale relaties, en geeft tegelijkertijd vorm aan de geest.

Wanneer een groep dus onzichtbaar wordt gemaakt in taal, brengt het stereotypen, en we conditioneren mentale verkeerde voorstellingen over de prioritering van menselijke relaties en, vaker wel dan niet, genderrelaties.

Om niet langer dominantiesystemenen te verwerken is het noodzakelijk om een niet-discriminerende geschreven en gesproken taal te herstellen.

In samenwerking met Anoushka DUFEIL, van de vzw Le Maître Mot, biedt BRUXEO een tweede interactieve en dynamische workshop aan om de sleutels te verschaffen voor inclusieve communicatie voor social-profit ondernemingen.

Door middel van duidelijke en gerichte richtlijnen en praktische oefeningen wordt aandacht besteed zowel aan visuele hulpmiddelen als ook aan de inhoud (inclusief schrijven).

Praktische informatie

WANNEER ? De workshop vindt plaats op 21 september van 9u00 tot 12u00 gevolgd door een broodjeslunch.

DOELGROEP ? Directeurs, HR verantwoordelijken, team managers van de social-profit sector

DEELNAME IS GRATIS - INSCHRIJVING IS VEREIST (tot 03/09/2020)

TAAL ? Frans, maar dia's (over het onderwerp visuele hulpmiddelen) beschikbaar in het Nederlands.

WAAR ? AMAZONE (Athenazaal), Middaglijnstraat 10, 1210 Brussel.

Bruxeo wil haar evenementen toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Gelieve ons bij uw inschrijving te laten weten of u een specifieke accommodatie nodig heeft. Wij zullen ons best doen om zo goed mogelijk op uw verzoek te reageren.

 

Diversity, a perspective for creativity and social opportunity!