5 mei 2020

Onze nieuwe diversiteitstool : Diversiteit & Inclusie checklist

Brochure

Wanneer u begint na te denken over diversiteit en inclusie binnen uw social-profit onderneming, is de eerste essentiële stap het stellen van een diagnose.

Zo kunt u de huidige situatie van uw bedrijf met betrekking tot diversiteit en inclusie verduidelijken, aandachtsgebieden identificeren en nadenken over maatregelen die moeten worden genomen om deze aan te pakken.

Om u in dit proces te helpen, heeft BRUXEO een zelfdiagnosetool ontwikkeld voor het diversiteits- en inclusiebeleid binnen uw organisatie. Dit instrument is speciaal ontwikkeld om in te spelen op de kenmerken van social-profit ondernemingen. Het biedt een basis voor reflectie, die u kunt aanpassen en uitbreiden volgens uw eigen behoeften. U kunt het autonoom gebruiken of als onderdeel van een gratis individuele of collectieve coaching georganiseerd door BRUXEO

Onze diversiteits- en inclusiechecklist, die gemakkelijk te gebruiken is, onderscheidt 9 mogelijke gebieden voor reflectie op basis van 2 niveaus :

  1. Het organisatieniveau : de structuur van uw organisatie, de communicatie en het management, wat van invloed is op
  2. Personeelsmanagement : werving, selectie, introductie, sollicitatiegesprekken, training en talentmanagement, werkomgeving en arbeidsomstandigheden.

Elk thema stelt een reeks stellingen voor waaraan u volgens een referentieschaal een cijfer kunt toekennen. 

Naast deze kwalitatieve analyse raden wij u ook aan om een numerieke analyse van uw personeel uit te voeren.

U kunt de resultaten dan gebruiken als basis voor een actieplan naar een meer inclusief bedrijf. 

Link naar de brochure, of downloaden : PDF icon Brochure checklist D&I So-Divercity by BRUXEO.pdf  

Als u meer wilt weten en/of baat heeft bij ondersteuning, neem dan contact met ons op : joelle.jablan@bruxeo.be - 02/210.53.04.